137294
Książka
W koszyku
Wreszcie pojawiła się na rynku alternatywa dla pszenicy – mąka kokosowa. Osoby, które nie mogły do tej pory cieszyć się białą mąką, od dziś mają możliwość zasmakować niebiańskich potraw z mąki kokosowej. Diabetycy, alergicy i osoby na diecie bezglutenowej znajdą w tej książce ciekawe propozycje potraw, które nie tylko będą smaczne, ale też wspomogą leczenie tych dolegliwości. Mąka kokosowa ma więcej białka niż mąka pszenna i dziesięć razy więcej błonnika, więc idealnie pasuje do diet niskowęglowodanowych. Wykazano, że błonnik kokosowy skutecznie reguluje poziom cukru i insuliny we krwi. Z tego powodu jest korzystny dla diabetyków. Jeżeli chcesz ochronić swoje serce przed różnymi chorobami, Twoja dieta powinna obfitować w dietetyczny błonnik, który chroni przed zawałami serca i wylewami. Działa on niczym miotła, usuwając z przewodu pokarmowego uboczne produkty przemiany materii, a to skutecznie zapobiega powstawaniu komórek rakowych. W książce znajdziesz przepisy na przepyszne potrawy, od chlebów, poprzez dania główne, po desery. Wszystkie przepisy z mąki kokosowej są przygotowane z myślą o zdrowiu. Czyli każdy z nich jest tak skomponowany, aby mógł cieszyć nie tylko osoby dbające o dietę. Potrawy nie zawierają pszenicy, glutenu, słodzików, soi, złych tłuszczy, ale też cukru. Przy tym wyśmienicie smakują. Wszystkie dania słodzone są stewią, naturalną słodyczą w postaci liści, syropu czy proszku. Ta książka odmieni nie tylko Twoją kuchnię, ale i zdrowie!
Status dostępności:
Filia nr 11
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Cooking with coconut flour : a delicious low-carb, gluten-free alternative to wheat, 2011
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 213.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej